Nachrichten

(Български) „Габинвест“ ЕООД с Награда на германската икономика за социална ангажираност 06/02/2019

null

Габровската фирма „Габинвест“ ЕООД беше отличена с трето място в категория „Социален ангажимент“ на Наградата на германската икономика за 2018 г. Управителят на фирмата Томас Фройндорфер получи отличието на официална церемония на 24 януари 2019 г. в Софийската градска художествена галерия.

„Габинвест“ – с подкрепа за образованието, спорта и културата
Мотивация за социалната ангажираност на „Габинвест“ са инвестициите в образование и повишаване квалификацията на персонала, както и участието в пилотен проект за въвеждане на дуалното обучение в България.

През 2018 г. „Габинвест“ и Австрийската стопанска камара си партнират с Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“. Фирмата успешно взаимодейства и с Технически университет Габрово. „Габинвест“ спонсорира и дейността на детско-юношеския футболен клуб „Янтра-2013“.

„Габинвест“ бяха партньор на първия Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest през 2017 г.

Собственикът на „Габинвест“ – един от първите носители на отличието „Габровец на годината“
Припомняме, че Михаел Люке, собственик на “Габинвест”, стана един от 10-те първи носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“. На 21 септември 2018 г. „Габинвест“ ЕООД откри нов завод за производство на ловно и спортно оръжие в Габрово. Габровската компания „Габинвест“ ЕООД е в топ 10 на металообработващите фирми в България.

По информация от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Община Габрово

Cookie settings